ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують на «музичну шевченкіану» до філармонії

|

У Львівській філармонії 9 березня о 19 годині відбудеться концерт «Перлини музичної шевченкіани». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

9-03-16-roky

Власне, Шевченківські святкування здавна набували у Львові виняткового значення.

«Потужний запит з боку слухацької авдиторії міста традиційно щорічно надихав львівських артистів до виконання музичних творів на тексти Великого Кобзаря. Відтак у Львівській обласній філармонії відбудеться концертна програма, присвячені пам’яті Тараса Шевченка – «Перлини музичної шевченкіани».  У виконанні Галицького академічного камерного хору (художній керівник та диригент –  народний артист України Василь Яциняк) прозвучать хорові твори на слова Тараса Шевченка, поезію Кобзаря декламуватиме народний артист України, лауреат шевченківської премії Богдан Козак», – йдеться у повідомленні організаторів.

У концерті звучатимуть композиції Юрія Алжнєва, Ростислава Демчишина, Андрія Кушніренка, Володимира Гущака, Лесі Дичко, Бориса Лятошинського, Григорія Давидовського, Мирослава Скорика. Концертна програма містить, окрім відомих львів’янам музичних творів, і низку першовиконань.

«Запрошуємо усіх, кому цікавий Тарас Шевченко не тільки, як «революціонер» та «кобзар», але й як поет, романтик та митець, що розфарбовував фарбами життя у цікаві та неймовірні кольори», – наголошують організатори.

Фото: філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *