ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області будують новітню сонячну електростанцію

|

У Львівській області у селі Ралівка поблизу міста Самбір завершується будівництво третьої черги сонячної електростанції, яка зможе виробляти до 5 млн КВт / год на рік. Про це пише Громадське.tv, передає кореспондент Львівського порталу.

сонячна електростанція

Наразі завершується третя черга її будівництва з використанням нових сонячних генераторів і фотопанелей, гарантійний термін служби яких на 5 років довше попередніх. Сама ж конструкція має можливість змінювати кут нахилу в залежності від пори року. ККД станції становить близько 15%.

За словами директора ТОВ «Самбірська сонячна станція-2» Максима Козицького, загальна вартість будівництва в перекладі на один МВт становить 1,1 млн євро. Окупність проекту становитиме близько 7 років.

Продаж електроенергії відбувається за єдиним договором з держпідприємством «Енергоринок», яке є монополістом по купівлі української електроенергії.

Максим Козицький також повідомив, що в подальшому планується збудувати ще ряд подібних сонячних електростанцій в інших районах Львівщини.

Фото і відео: vimeo.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *