ОСТАННІ НОВИНИ

На Мечнікова будують багатоповерхівку без дозволу міськради

|

Земельна ділянка на вулиці Мечнікова, 16, де військова прокуратура Західного регіону планує збудувати багатоповерхівку, оформлена з порушеннями процедури, повідомляє в.о. директора департаменту містобудування Сергій Коровайник. До того ж, за словами головного архітектора Юліана Чаплінського, вона знаходиться в межах історичного ареалу, тож пропонована поверховість у 10-11 поверхів тут заборонена. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

забудови

Як додав Сергій Коровайник, за правилами, земельну ділянку повинні були передати військовим після двох прийнятих ухвал: міською та обласною радами. Однак, міськраду було повністю усунуто від цього процесу – жодного звернення не надходило. Відтак, ділянку оформлено з порушеннями.

«Відповідно до даних Державного земельного кадастру, земельна ділянка на вулиці Мечнікова,16, площею 0,7208 га, входить в межі земельної ділянки, яка знаходиться у користуванні військового містечка без належно оформлених правовстановлюючих документів на землекористування. Натомість, Львівська міська рада не приймала жодних рішень про надання дозволу на виготовлення та затвердження проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки», – зазначають в управлінні природних ресурсів та регулювання земельних відносин.

Відомо також, що зараз військові звернулись до міськради для отримання історико-містобудівного обґрунтування, а надалі планують отримати й містобудівні умови та обмеження. Однак, як відзначив головний архітектор міста, вони хочуть збудувати тут 6 секцій 10- чи 11-поверхових будівель, що в межах історичного ареалу недозволено.

Інші аспекти ситуації, що склалась, вивчають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *