ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську владу просять обговорити бюджет розвитку міста з львів’янами

|

Комітет виборців України скеровує у Львівську міську раду листа з проханням провести публічне обговорення проголосованого депутатами бюджету розвитку Львова на 2016 рік. Про це сьогодні, 29 лютого, на прес-конференції повідомив експерт з виборчого законодавства, керівник проекту “Відкритий бюджет міста” Роман Кошовий, передає кореспондент Львівського порталу.

кошовий

Так, експерт вважає, що бюджет розвитку міста – це документ, який потребує максимальної уваги зі сторони громадськості.

«Ми звертаємось до Львівської міської ради з вимогою провести публічне обговорення бюджету розвитку міста.  Бюджет розвитку – це та частина бюджету міста, де найбільше всі депутати можуть показати, як вони виконують свої бюджетні програми та обіцянки», – заявив Р. Кошовий.

Також він нагадав, що цьогорічний бюджет розвитку у Львові приймався з порушеннями регламенту та законодавства України.

«Ми мали провести це обговорення (громадське – ред..) в січні, але наша організація лише нещодавно отримали проект бюджету розвитку. Навіть не проект, а вже затверджений бюджет. Коли ми провели круглий стіл, де була низка депутатів Львівської міської ради, ми дізнались шокуючі факти того, що депутати проголосували за бюджет розвитку міста Львова, не бачачи самих цифр бюджету розвитку. Також було порушено багато інших регламентних процедур і ми отримали ситуацію, коли депутати через декілька днів побачили самі цифри бюджету розвитку. І ми теж побачили одразу після круглого столу», – наголосив він.

Сам бюджет розвитку також приголомшив експертів, тому вони і наполягають на публічному обговоренні цього документа.

«Коли ми їх (цифри бюджету розвитку –ред.) побачили, то здивувалися, що великий шмат публічних коштів був ще не розподілений і відданий на розподіл керівникам львівських комунальних підприємств. Норми цього бюджету розвитку нас дещо схвилювали. 0,6 мільярдів гривень сьогодні не розподілено у бюджеті розвитку міста – це є суттєва цифра.  Тому, щоб виправити цю ситуацію, ми пропонуємо міській раді провести громадське обговорення не проекту бюджет розвитку, а власне вже сформованого, проголосованого бюджету розвитку Львова», – заявив Р. Кошовий.

Раніше Львівський портал проаналізував попередній проект бюджету розвитку Львова на 2016 рік і дізнався, на що підуть гроші львів’ян.

Фото: 50vidsotkiv.org.ua

Коментарі

  1. Пане Роман , як ви розумієте публічне обговорення ? Відповідна публіка збереться за зачиненими дверима і буде обговорювати ? а як мешканці Львова можуть вплинути на цю “публіку” ? Ніяк . Потрібно було вказати , які конкретні (з цифрами) зміни ви пропонуєте і кожний , хто захоче , міг прокоментувати такі зміни і дати свої пропозиції , тоді це буде публічно обговорення .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *