ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада відмовилась знизити вартість проїду у львівських маршрутках

|

Ініціювати процедуру перегляду тарифу на проїзд у громадському транспорті (маршрутках) Львова недоцільно. Таку відповідь на лист ГО «За якісний транспорт» надали чиновники Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі громадської організації.

маршрутка всередині

На переконання чиновників, існує низка підстав, щоб вартість проїзду у маршрутках міста не зменшувати.

Активісти ГО «За якісний транспорт», своєю чергою, не погоджуються із відповіддю чиновників й вважають її нефаховою.

Нагадаємо, 22 січня активісти ГО «За якісний транспорт» звернулись із листом до міського голови Львова Андрія Садового із проханням ініціювати процедуру щодо зниження вартості тарифу на проїзд.

Передумовою звернення стало зниження вартості пального. Коли формували тариф 4 грн, пальне коштувало 21 грн. за літр, а зараз становить 15 грн. Різниця вартості дизельного палива тоді і зараз – 6 грн (28,5%).

Відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв’язку «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» пункту 1.6. Перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації Послуг, що не залежать від господарської діяльності Перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%, можна зробити висновок, що різниця вартості дизельного пального перевищує допустиму норму.

25 лютого ГО «За якісний транспорт» отримала відповідь на лист, який підписаний виконувачем обов’язків директора департаменту А. Мончаком, хоча ми звертались особисто до міського голови.

У відповіді вказано, що дизельне пальне подешевшало на 25,6% і складає 15 грн 63 коп за літр з ПДВ.

Також в цьому листі зазначається, що заробітна плата зросла на 13%. З вищесказаного можна припустити, що в АТП збільшився прибуток, але точно сказати на скільки і чи це є умовою для зменшення тарифу ми не можемо.

«У зв’язку із тим, що ЛМР надала нам нефахову відповідь, тобто немає співрозмірності у відсотках, а саме нема детальних розрахунків на яких було би видно скільки у відсотках йде на пальне від загальних витрат, а скільки – на зарплату. Наша громадська організація звертатиметься зі скаргою, щоб нам надали повноцінну відповідь на наше звернення», – йдеться у повідомленні громадської організації.

Коментарі

  1. А шановному меру не стидно адже туристи теж їздять марщрутками саме для того щоб глянути чи все так гарно як картинки Львова не лише чудопоїздом проїхатись і о яка краса.ганьба і сором нашій мерії за такі перевезення маршрутками!плати будемо коли звільнять всіх рагулів водіїв і повністю дадуть на всі рейси нові маршрутки а не це дрантя що їздить!посадити мера і перевезти в час пік він все почує від своїх людей!!!!

  2. Ніхто не знає як нас грабують перевізники і до того нічого не платять в бюджет , тільки змусити їх обовязково видавати квитки і контролювати цей процес або запровадження електронного квитка дозволить контролювати їхні заробітки .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *