ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові міжнародні експерти навчають, як поліпшити енергоспоживання у школах

|

Сьогодні, 24 лютого, у Львові відбулась прес-конференція на тему «Через школу – до нової культури енергоспоживання», на якій розповіли про старт проекту «Школа енергії». Метою проекту є поліпшення енергоефективності та енергозбереження завдяки підготовці і проведенню учнівських енергетичних аудитів та інших енергетичних навчальних заходів в українських школах, передає кореспондент Львівського порталу.

школа енергії

Асоціація «Енергоефективні міста України» розпочала реалізацію проекту «Школа енергії» від імені проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», що його впроваджує компанія «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.

Загалом у проекті візьмуть участь 20 українських шкіл з міст-членів асоціації «Енергоефективні міста України» та з Одеської області. Спершу для вчителів з відібраних шкіл німецькі та українські фахівці проведуть спеціальний тренінг. Кожна школа отримає комплект освітніх матеріалів і набір технічних інструментів. Після тренінгу вчителі започаткують у своїх школах курс «енергетичного лікнепу» для учнів, а відтак учні разом зі вчителями проведуть визначення рівня енергоспоживання будівлі своєї школи.

школа енергії1

«Ми дуже раді, що ми можемо впровадити такий інтерактивний спосіб навчання, коли учні разом з вчителями будуть проводити енергоаудити своїх шкіл, виявлятимуть ті проблемні місця, де є втрати чи неправильне використання енергії, і потім ділитимуться цією інформацією зі своїми батьками. Ми вважатимемо наш проект закінченим тоді, коли ми побачимо, що ці учні прийдуть додому і скажуть батькам, що вони знають, як позбутися втрат енергії і таке варто зробити і в них вдома. Тоді можна буде визнати наш проект дійсно успішним», – сказав директор проекту «Створення енергетичних агентств в Україні» (GIZ) Роберт Кюнне.

Загалом у проекті бере участь 25 шкіл, яких відібрали з 138 заявок. З кожної школи навчають по одному вчителю, які будуть реалізовувати цей енергоефективний проект з технічними експертами та учнями 8-10 класів.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *