ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром у Львові розпочнеться реєстрація глядачів на Матч за світову шахову корону

Монтесдеока-Маріно Жізель, Львівський портал

|

Львів готується до Матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок. За золоту шахову корону змагатимуться чинна чемпіонка світу, українка Марія Музичук, та претендентка, китаянка Хоу Іфань. Доступ до Палацу Потоцьких, де відбудуться усі десять партій Матчу, буде обмежений. Тому глядачам, які захочуть туди потрапити, необхідно буде попередньо зареєструватись. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

шахи

«Палац Потоцьких буде поділений на декілька зон. В зоні, де гратимуть гросмейстерки, зможуть перебувати лише судді та апеляційне журі. Для глядачів ми готуємо Дзеркальну залу Палацу, де в режимі онлайн можна буде дивитись Матч та повболівати за шахісток. Розраховуємо підготувати близько шістдесяти місць, з яких половина – глядачам, решта – журналістам, батькам гравчинь, представникам шахової спільноти та ФІДЕ. У зв’язку з тим, що кількість місць тут обмежена і згідно з вимогами ФІДЕ щодо безпеки, ми зробимо попередню реєстрацію на Матч на офіційному сайті. І якщо кількість охочих на кожну партію перевищуватиме можливості  залу, будемо проводити розіграш запрошень», – розповіли організатори.

Зауважимо, згідно з вимогами ФІДЕ в залі, де відбуватимуться безпосередньо ігри, щоб попередити будь-які підказки учасницям, глядачі повинні знаходилися від них на значній відстані. З огляду на технічні можливості Палацу, спільно з інспекторами ФІДЕ було прийняте компромісне рішення Матч ігри проводити в окремому залі, а глядачам надати можливість переглядати ігри он-лайн в приміщенні поруч.

Загалом переглядати Матч в Палаці Потоцьких зможуть близько шістдесяти осіб одночасно. Потрапити на турнір можна буде за запрошеннями, які розповсюджуватимуться у шаховому середовищі та розігруватимуться на офіційному сайті.

Фото: gazeta.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *