ОСТАННІ НОВИНИ

Втримати шахову корону: у Львові кипить підготовка до Чемпіонату світу

Євгенія Сінькова, Львівський портал

|

У Львові кипить підготовка до Чемпіонату світу з шахів – поєдинку чинної чемпіонка світу зі Стрия Марії Музичук та претендентки на титул китаянки Хоу Іфань, повідомляє кореспондент  Львівського порталу.

152

За словами матері та тренера української чемпіонки Наталії Музичук, тренування до поєдинку вони розпочали ще в травні минулого року і зараз Марія продовжує належну шахову підготовку. Також тренер подякувала всім, хто долучився до проведення цього заходу у Львові та тим хто вболіває за її доньку.

«Подія, яку очікує увесь шаховий світ, буде визначальною також і для нашої сім’ї, для нашої родини. Ми до цього матчу, до цієї події готувалися впродовж 20 років і коли тільки закінчився Чемпіонат світу у Сочі, ми безпосередньо зразу почали підготовку до матчу. Суперниця була заздалегідь відома – Хоу Іфань, як переможниця з турнірів серії Гран-Прі. Загалом наша підготовка  до матчу йшла по плану ще з травня. Зараз Марія Музичук проходить ідеальний тренувальний збір з усіма відновлювальними процедурами, з належною шаховою підготовкою. Сподіваюся, ми зможемо вийти на матч в оптимальній бойовій готовності», – розповіла Наталія Музичук.

Тим часом організатори змагань мріють втримати шахову корону в Україні та повідомили, що під час змагань проводитимуть онлайн-трансляцію за участю двох студій коментаторів – україномовної та англомовної.

153

Сам Чемпіонат світу з шахів серед жінок у Львові стартує 1 березня 2016 року. Матч за звання чемпіонки світу між чинною чемпіонкою – львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул – китаянкою Хоу Іфань складатиметься із 10 ігор і завершиться 17 березня 2016 року. Переможець отримає шахову корону та 120 тисяч євро.

Також стало відомо, що легендарний український музикант Святослав Вакарчук зробить перший хід у одній із партій поєдинку.

Водночас начальник управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер пообіцяв, що у Львові й надалі розвиватимуть інтерес молоді до шахів.

«Проведення чемпіонату світу з шахів – важлива подія як для Львова, так і для України. Наше завдання полягає в тому, щоб дати поштовх для молоді займатися шахами. Відповідно до цього виділено кошти на закупівлю шахових дошок та впровадження шахів у шкільну програму», – повідомив він Володимир Шнайдер.

Як відомо, згідно з рейтингом ФІДЕ на 1 лютого 2016 року Хоу Іфань займає перше місце (2673) серед жінок, а Марія Музичук (2554) розділяє четверте з Александрою Костенюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *