ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук зробить перший хід в партії Чемпіонату світу із шахів

|

Український музикант Святослав Вакарчук зробить перший хід у одній із партій Матчу за звання чемпіонки світу з шахів. Про це сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції повідомив виконавчий директор Львівської дирекції з підготовки та проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок Назар Фірман. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

вакарчук

Також серед гостей, які зможуть зробити перший хід будуть представники ФК «Карпати», ректор НУ «Львівська політехніка».

«Як правило, перший хід робився у матчах лише один раз. Ми збираємось запрошувати на кожну партію нових гостей. Серед запрошених ми можемо вже анонсувати Святослава Вакарчука, що вже дав згоду, зараз вирішується тільки дата, попередньо – 6 березня. Також будуть запрошені інші гості – звичайно, високопосадовці міста Львова. Звернулись до нас з ФК «Карпати», не знаємо ще, у якому форматі ми це організуємо. Також ведуться переговори з іншими артистами і діячами культури. Запрошуємо власника банку «Львів». Запрошений ректор НУ «Львівська політехніка». Планується на 10 партій гостей. Надіюсь,  що матч завершиться перемогою. Якщо ні, то відбудуться ще додаткові ігри, і тоді будемо планувати ще 10 цікавих персон на партії зі швидкої гри», – розповів Назар Фірман.

Довідка:

Титул чемпіонки світу з шахів Марія Музичук здобула на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок у 2015 році. Хоу Іфань після перемоги на серії Гран-Прі 2013-2014, отримала право на участь в Матчі за звання чемпіонки світу.

Шахістки вже двічі зустрічались за шахівницею. Вперше у 2012 році на турнірі в Гібралтарі та вдруге під час Гран-Прі в Монако у 2015 році.

Згідно з рейтингом ФІДЕ на 1 лютого 2016 року Хоу Іфань займає перше місце (2673) серед жінок, а Марія Музичук (2554) розділяє четверте з Александрою Костенюк.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *