ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують книжку сучасної прози про УПА «Лісові хлопці»

|

У львівській книгарні «Є» 16 лютого о 18.00 відбудеться презентація книжки сучасної прози про УПА «Лісові хлопці», яку видала літературна агенція “Discursus”. Про це повідомили організатори заходу в соцмережах, передає кореспондент Львівського порталу.

Обкладинка-книги-фото-–-discursus.com_.ua_ (1)

«Чому тікали в ліс, як загнані звірі? За що готові були загинути будь-якої миті? Переслідування, допити, нерівні бої, переховування у криївках, клеймо на всю родину, сибірські табори… Бо воля дорожча за життя. Захопливі, часто біографічні тексти фіналістів першого Конкурсу прози про УПА від Літературної агенції «Discursus» доносять правду, котру не здатен стерти ні час, ні політичний режим», – йдеться у повідомленні організаторів.

Вперше конкурс відбувся у 2013-му році. Найкращі твори визначало журі у складі письменників Василя Портяка і Василя Карп’юка та історика Володимира В’ятровича. Переможцями визначено Зиновія Федорука, Володимира Тимчука й Маріанну Задорожну. Також низка творів рекомендована членами журі до публікації у спільній книзі – «Лісові хлопці». До неї також увійшли твори двох переможців. Рукопис Маріанни Задорожної планується до видання окремою книжкою.

Фото: np.pl.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *