ОСТАННІ НОВИНИ

«Карпати» зіграли бойову нічию з тбіліським «Динамо»

|

Перебуваючи на передсезонному зборі в Туреччині, футболісти львівських «Карпат» провели спаринг з лідером чемпіонату Грузії – легендарним тбіліським «Динамо». Матч закінчився бойовою нічиєю 3:3, повідомили Львівському порталу в прес-службі ФК «Карпати».

карпати

на матч проти «Динамо» карпатівці вийшли у такому складі: Підківка, Ксьонз, Пластун, Новотрясов, Кравець, Чачуа, Голодюк, Худоб’як, Кожанов, а також двоє новачків – аргентинець з українським корінням Густаво Бланко-Лещук та вірменин з українським паспортом Гегам Кадимян. Аргентинець діяв на позиції центрального нападника, а Гегам тримався ближче до флангу, хоча регулярно з’являвся і ближче до середини поля.

Гра почалася на хороших швидкостях і в дуже бійцівському стилі. Грузини, як і карпатівці, добре відомі своїм непоступливим характером, тож уже перші хвилини почали виправдовувати аванси цього спарингу. У «левів» до перерви було куди більше моментів, але після ударів Чачуа та Худоб’яка, а також наполегливості інших гравців групи атаки, м’ячі з воротами розминалися чи вдалу позицію обирав кіпер грузинів. Прекрасний момент для Кадимяна створив Кожанов, який вивів його на ударну позицію, але Гегам не пошкодував м’яча для Бланко – однак аргентинця встигли накрити оборонці.

А от динамівцям відверто пощастило. Так, не обійшлося без прикрих непорозумінь, але тим не менше, два м’ячі опинилися у воротах. Спершу Підківка подарував круглого супернику, а потім те саме зробив Ксьонз. Добре, що відбулося це у товариському матчі – тут «Карпати» очок не втратять. Як би там не було, але у першому таймі «зелено-білі» «горіли» 0:2, при тому, що з ігрових моментів динамівці нічого вичавити не могли – оборона «Карпат» спокійно трималася і не давала суперникам вільно дихати.

На другий тайм склад «Карпат» суттєво оновився. На поле вийшли Мисак, Мірошніченко, Гітченко, Даушвілі, Карноза, а трохи згодом Костевич і Гуцуляк. Натомість, грузини замін не робили, що й не дивно, адже тренери мали намір випробувати у дії основний склад. Під кінець зборів команда перебувала на ходу, з відмінними кондиціями.

Попри це карпатівці не зважали на рахунок і продовжували атакувати. Одна з таких атак завершилася голом. Ксьонз пролетів флангом, після чого виконав дуже якісний простріл – сильний і щільний, а для воротарів такі м’ячі є надзвичайно важними. Найрозторопнішим у цій ситуації виявився Бланко-Лещук, який і вперіщив круглого у сітку, скоротивши розрив у рахунку.

Гра тривала на зустрічних курсах, з моментами в обох команд, але забили грузини. Тут, щоправда, обійшлося без «халтури» – цілком заслужений і красивий гол, здобутий у гострій атаці – 1:3. Але «Карпати» і не думали здаватися – пішла гра у «левів». Вдавалися і хороші випади, і партнери розуміли один одного без слів. Коли львів’яни заробили штрафний на фланзі, до м’яча підійшов Карноза. З таких точок зазвичай навішують, але Артур перехитрив усіх – несподівано для голкіпера він підкрутив м’яча у дальню дев’ятку – і це вже 2:3!

Коли ж до фінального свистка залишалося всього нічого, Карноза отримав м’яча у центрі і сміливо пішов на групу грузинських захисників. Забрати круглого в хавбека доволі не просто – тож і зараз, після того, як його штовхнули у спину «десятка» команди впав за два метри від лінії штрафного. Це вже була його точка, і його шанс на дубль. Артур прицілився і зловив воротаря на протиході – м’яч гулькнув під його руками і залетів у сітку – 3:3!

Тож перший спаринг на других зборах завершився внічию і безумовно приніс велике задоволення обом командам, які змагалися на полі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *