ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували перший україномовний «Молитовник» для незрячих

Євгенія Сінькова, Львівський портал

|

Сьогодні у Львові відбулася презентація першого україномовного «Молитовника», надрукованого рельєфно-крапковим шрифтом для незрячих, повідомляє кореспондент «Львівського порталу».

106

Участь у презентації взяли владика Димитрій, митрополит Львівській і Сокальський УПЦ КП, отець Роман Мануляк, духовний наставник незрячих Львівщини, Євген Бойко, начальник управління внутрішньої політики ЛМР, Оксана Потимко, виконавчий директор ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», а також учень Львівської спеціальної школи-інтернату №100 для сліпих дітей – Остап Нестеровський.

104

За словами владики Димитрія, завдяки ініціативі Патріарха Київського Філарета був виданий «Молитовник», перші примірники якого з’явилися спочатку в Києві, Харкові та Маріуполі. Загалом надруковано 400 екземплярів, з яких 60 надійшло до Львова.

«Примірники українського «Молитовника», надрукованого шрифтом Брайля, будуть передані не лише спеціалізованим установам та школам для незрячих, а й іншим організаціям, серед яких Перша львівська медіатека та сенсотека», – додала Оксана Потимко.

105

Після промов представників духовенства, учень зі школи для нещрячих, зачитав «Молитву за Україну».

Раніше Львівський портал повідомляв, що для незрячих вперше створили україномовний «Молитовник» шрифтом Брайля.

 

Фото: Євгенія Сінькова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *