ОСТАННІ НОВИНИ

Для незрячих вперше створили україномовний «Молитовник» шрифтом Брайля

|

У п’ятницю, 12 лютого, у Львівській міській раді відбудеться презентація «Молитовника», надрукованого рельєфно-крапковим шрифтом для незрячих. Про це Львівському порталу повідомила Духовна велич Львова.

шрифт Брайля

«Молитовник» виданий з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Надруковано 400 примірників, з них 60 надійшло до Львова.

«Варто наголосити, що з ініціативи групи читачів з глибокими ураженнями органів зору наприкінці 2015 року література рельєфно-крапковим шрифтом почала надходити не лише в спеціалізовані бібліотеки для незрячих, але й в звиклі публічні бібліотеки, ламаючи стереотипи і відкриваючи звичайні бібліотеки для незвичайних читачів», – розповіла керівник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка», виконавчий директор ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

Так примірники українського «Молитовника» рельєфно-крапковим шрифтом будуть передані не тільки організаціям, які опікуються незрячими, а й кільком публічним бібліотекам Львова – Першій львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2а) і сенсотеці (вул. У. Самчука, 22, Стрийський парк).

«Впродовж багатьох років місто активно підтримує соціальні ініціативи, спрямовані на допомогу потребуючим. Ці люди допомагають нам пам’ятати про милосердя і відповідальність, які маємо плекати у нашому суспільстві. Соціальне служіння у Львові будується на співпраці влади міста та духовенства різних конфесій. Адже, об’єднавши зусилля, зможемо краще і швидше допомогти. Тому презентація у Львівській міській раді «Молитовника» для незрячих, виданого українською мовою шрифтом Брайля, стане доброю нагодою для адаптації людей з вадами зору у церковному середовищі», – зазначає начальник управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *