ОСТАННІ НОВИНИ

Як львівській рятувальники вчилися ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій

|

Сьогодні, 5 лютого, у Львові на державному підприємстві «Арена Львів» відбулися навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

надзвичайники6

надзвичайники2

Під час проведення комплексних показових навчань відбулася демонстрація зразків техніки та засобів механізації, елементів пункту управління та життєзабезпечення у польових умовах. Зокрема, під час проведення навчань виконувалися такі вправи: проведення невідкладних аварійно-рятувальні роботи за наслідками умовної ДТП при перевезенні хімічно-небезпечних речовин та виявленні джерела іонізуючого випромінювання, гасіння умовної пожежі, рятування людей на висотах за допомогою пожежних автодрабин та колінчастих підйомників, рятування людей з використанням альпіністського спорядження, евакуація потерпілих, розгортання та робота сортувального майданчика для потерпілих на догоспітальному етапі й охорона громадського порядку та регулювання дорожнього руху.

надзвичайники3

Для проведення авіаційної розвідки у тестовому режимі було використано дрон. Безпілотний літальний апарат може здійснювати у он-лайн режимі розвідку з місця виникнення надзвичайної ситуації: аварії з викидом чи виливом небезпечних хімічних речовин, під час ліквідації різного роду пожеж, терористичних актів тощо. Керівництво області у перспективі планує поповнити матеріальну базу львівських рятувальників таким безпілотником. Це допоможе більш ефективно та оперативно моніторити ситуацію з місці пригоди.

надзвичайники4

надзвичайники5

На місці проведення навчань розгорнули елементи польового пункту управління та відділення життєзабезпечення з польовим пунктом харчування. Тут кожен зміг спробувати смачної польової кухні від рятувальників.

Зазначимо, що упродовж 2015 року на Львівщині зареєстровано 5 надзвичайних ситуацій та виникло 4454 пожежі, на яких загинуло 72 людини і травмовано 76 людей, з них 7 дітей. Загалом протягом 2015 року на території області загинули 501 людина та травмовано 3121 людина. Пожежно-рятувальними підрозділами Головного управління за цей рік врятовано 455 людей, а безпосередньо на пожежах – 94 людини, з них 16 дітей.

надзвичайники

надзвичайники1

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *