ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора у зоні АТО постраждало двоє українських бійців

|

Вчора, 28 січня, обстановка на сході України дещо загострилася. Противник збільшив кількість обстрілів та став частіше застосовувати важке озброєння – міномети та бронетехніку. Також триває «снайперська війна». Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичний центр РНБО.

мапа, 29-01

Луганський напрямок

Противник здійснив один постріл з ПТКР. Це сталося у Слов’яносербському районі.

Донецький напрямок

Противник порушував режим тиші по всьому фронту. Зокрема, важке озброєння ворог застосовував на Світлодарській дузі та в районі Горлівки. Переважна частина обстрілів НЗФ була прицільною. Натомість в районі Донецького аеропорту (від Авдіївки до Пісок) бойовики зменшили кількість провокацій та не застосовували важке озброєння.

Маріупольський напрямок

Противник зосередив свою активність поблизу Красногорівки та Мар’їнки. Зокрема, там тричі бойовики застосували 82-мм міномети, двічі – 120-мм міномети та 1 раз – обстріляли наші позиції з БМП. Також активно працюють ворожі снайпери, які засіли на околицях Донецька (в селищі Трудовське).

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

За інформацією ГУР МОУ, внаслідок одного з бойових зіткнень із силами АТО в районі Зайцевого, бойовики з так званої «3-ї окремої мотострілецької бригади» бандформування «ДНР», понесли серйозні втрати: 8 окупантів загинули, ще 20 – отримали поранення.

Також продовжуються конфлікти між бойовиками та місцевим населенням. Зокрема, у Новоазовському районі Донецької області місцеві фермери вимагають відшкодування втрат за посіви озимих культур, які були знищені бойовою технікою окупантів.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *