ОСТАННІ НОВИНИ

У Карпатах завершили перший етап будівництва легендарного Бескидського тунелю

|

Сьогодні, 21 січня, на перегоні Бескид-Скотарське, що на межі Львівської та Закарпатської областей, відбулися урочистості, присвячені завершенню 1-го етапу будівництва залізничного двоколійного Бескидського тунелю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

тунельНаразі завершено найскладнішу частину робіт –пройдено верхній уступ тунелю. Загалом новий двоколійний тунель замінить існуючий одноколійний, який має обмеження по швидкості руху 15-40 км/год. Новий тунель проектується під швидкість 60-70 км/год і збільшить пропускну здатність цієї ділянки шляху з 47 до 100 пар поїздів на добу.

“Будівництво цього тунелю – це ще один проект, завдяки якому Україна зможе реалізувати свій транзитний потенціал. Сьогодні через Бескид здійснюється 60% обсягів перевезень, які ідуть через західний кордон, у тому числі транзитних. Новий тунель дозволить нам створити конкурентні умови для перевезення вантажів за цим напрямком”, – розповів Андрій Пивоварський.

Будівництво тунелю є найбільшим інвестиційним проектом, який здійснюється на території України. Його вартість становить 102 мільйони євро.

Довідка:

Довжина Бескидського тунелю становить 1764,5 метрів. Його розпочали прокладати у листопаді 2013 року. Тунель обладнали сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляції, відеонагляду, засобами сигналізації та зв’язку, пожежної безпеки, системою антикорозійного захисту, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійного моніторингу внутрішнього стану тунелю.

Завершити усі роботи планують у 4 кварталі 2017 року, а відкрити тунель для руху потягів – у 2-му кварталі 2018.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *