ОСТАННІ НОВИНИ

Вартові кордону просять депутатів полегшити життя власникам транзитних авто

|

Працівники прикордонної служби та митниці звертаються до депутатів, аби ті пришвидшили зміни умов перетину кордону для транзитних авто. В інакшому випадку черги будуть рости як гриби після дощу. Про це сьогодні, 20 січня, на прес-конференції повідомив керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук, передає кореспондент Львівського порталу.

транзит

«65% від транспортних засобів, які перетинають кордон, становлять автомобілі з іноземною реєстрацією. Причому ці автомобілі переважно належать громадянам, які проживають в прикордонній зоні – це так звані транзитні автомобілі», – повідомив Левко Прокіпчук.

Тому, за його словами, працівники ДПС та Львівської митниці неодноразово зверталися до народних депутатів, аби на законодавчому рівні вирішити проблему нагромадження транзитних авто на кордоні.

«Ми вже неодноразово зустрічалися з  народними депутатами і пояснювали, що без зміни  умов порядку для цих транзитних автомобілів кількість цих автомобілів буде далі зростати. І у громадян немає іншого вибору, як перетинати кожні 5 днів кордон. Очевидно,що таким чином  створюються черги. Втім, бачачи, що доволі тяжко йде прийняття таких змін у законодавстві, ми намагаємося робити все, що від нас з прикордонною службою залежить, щоб забезпечити комфортне перетинання кордону», – наголосив головний митник Львівщини.

Також він звернув увагу, що варто було би у законодавстві не лише збільшити умови перетину кордону (сьогодні – раз у 5 днів), але й не зобов’язувати власників таких авто заїжджати у Польщу.

«Чинне законодавство передбачає, що ці автомобілі обов’язково повинні в’їхати у Польщу і повернутись. Ми розуміємо, що це додаткова відповідальність як для нас, так і для  польської служби. Ми про це теж говоримо. Зараз у Верховній раді є чотири законопроекти, які в тій чи іншій мірі вирішують  це питання», – додав він.

Нагадаємо, що на пунктах пропуску «Рава-Русбка» та «Краківець» триває експеримент, метою якого є розподіл руху машин на українських номерах та на іноземних. Детальніше читайте тут.

Фото: goloskarpat.info

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *