ОСТАННІ НОВИНИ

Тиснява на пішому кордоні незабаром зникне?

Родак Катерина

|

Тиснява на пішому кордоні у пунктах пропуску Львівщини, де жінки, щоб продати дві пачки сигарет, ладні йти по головах, зникне лише тоді, коли збільшиться фізична площа цих пропусків та коли у дію вступлять зміни до Податкового кодексу, що передбачають збільшення ціни на сигарети та алкоголь. Про це сьогодні, 20 січня, у коментарі кореспонденту Львівського порталу повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

кордон

Черги на пішому кордоні, як відомо, створюють так звані перекупники, що намагаються якомога більше разів на день перетнути кордон із Польщею, щоб продати по дві пачки сигарет. Такий «бізнес» втомлює та обурює громадян, які намагаються перетнути кордон зі метою туризму, бізнесу тощо, оскільки доводиться годинами простоювати у чергах, у прямому сенсі борючись за місцем під сонцем та намагаюсь не потрапити комусь під ноги. За словами керівника Львівської митниці, проблема черг на пішому кордоні, зокрема у пункті пропуску «Шегині», може частково вирішитися з 1 березня.

«З 1 березня зросте  вартість сигарет, частково цей бізнес стане не таким вигідним, тобто відпаде певна кількість людей, які цим займатися», – заявив він.

Також Левко Прокіпччук наголосив, що основне рішення цієї проблеми – це збільшення власне площі пунктів пропуску та збільшення кількості прикордонників та митників, що працюють там.

«Тут питання  я власне інфраструктурне, бо у «Шегинях» планується реконструкція. Якщо збільшити кількість фізично проходу, що використовується для пішого переходу, зробити його ширшим, зробити два приміщення для прикордонників та митників, то відповідно і пропускна спроможність  на пішому переході зросте. Це наразі єдиний шлях вирішення цього питання», -пояснив він.

Нагадаємо, що на пунктах пропуску «Рава-Руська» та «Краківець» триває експеримент, метою якого є розподіл руху машин на українських номерах та на іноземних. Детальніше читайте тут.

Фото:  Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *