ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина розробила мережу туристичних шляхів

|

Департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА спільно з експертами напрацювали та представили концепцію мережі туристичних шляхів Карпатського регіону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

turisty

На Львівщині буде не лише автомобільний туристичний маршрут, а й велосипедний та пішохідний.

Зокрема, фахівці туристичної галузі представили маршрути автомобільних і туристичних шляхів Львівщини. Так головними турмагістралями стане автошлях Е40, який пролягає через Краковець-Яворів-Івано-Франкове-Львів-Броди на Київ, та Е-50, який проходить із Закарпаття територією нашої області через Сколе-Стрий-Рогатин на Тернопільщину.

Серед європейських велосипедних туристичних шляхів Україну з Європою сполучатиме маршрут R4, який об’єднує  Францію з українською столицею та проходить саме через Львівську область.

Також обговорили ще два міжнародні велошляхи. Перший – R63-Прага-Львів, який територією України пролягатиме через такі населені пункти:  Смільниця-Хирів-Нижанковичі-(через Перемишль, Польща)-Шегині-Самбір-Рудки-Львів. Та другий – R61- навколо Надсянського національного парку через Великий Березів, Ужоцький перевал, Турку,  Старий Самбір, Хирів, Смільницю та Бєщадський національний парк (Польща) і національний парк «Полоніни» у Словаччині.

Окрім цього, території Львівщини пронизуватиме і один пішохідний шлях: із Ірландії через Альпи до Карпат. В Україні його маршрут запланували вздовж Карпатського хребта. Деталі ще узгоджують, проте планують, що пролягатиме він із Устиків-Гурних (Польща) через Турку, потім вздовж закарпатського хребта до території Румунії.

Фото: ye.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *