ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина готова поборотися із смертельним «свинячим» вірусом

|

На території України почастішали випадки захворювання на грип H1N1, зафіксовано летальні випадки. На території Львівської області випадків захворювання на «свинячий» грип не зафіксовано, проте є пацієнти з клінічними ознаками цього грипу. Про це в коментарі кореспонденту Львівського порталу розповіла лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний епідеміолог ДОЗ ЛОДА Наталія Тімко.

grup svuniacij

Найбільша кількість смертельних випадків у Вінниці, Одесі, Харкові та Києві. В порівнянні з минулим роком, кількість смертельних випадків збільшилась на 10%. В Одесі вже померло  28 людей, а у Вінниці-25.

Як розповіла Львівському порталу Наталія Тімко, «свинячий» грип ще з 2008 року «гуляє» Україною і нікуди не зникав.

«Свинячий» грип не повернувся в Україну, адже він не покидав її територію. З 2008 року він щосезону реєструється серед населення. Наразі випадків захворювання на H1N1 на території Львівської області зафіксовано не було, проте є пацієнти з клінічними ознаками цього захворювання. Наразі триває вірусологічна діагностика цих людей», – розповіла Наталія Тімко.

Також вона розповіла, що усі лікарні Львівщини готові подолати вірус, проте у разі несвоєчасного звернення до лікаря препарати будуть безсилими.

«Наші лікарні готові до вірусу, противірусні препарати є в усіх лікарнях. Проблема полягає в тому, що не всі пацієнти вчасно звертаються до лікаря. Противірусні препарати ефективні лише у перші три доби після зараження. Несвоєчасне звернення до лікаря і є причиною смертельних випадків. Тому у разі виникнення симптомів грипу варто викликати лікаря додому, а не бігти в аптеку», – зазначила вона.

Аби бути стійким до грипу, можна зробити профілактичне щеплення, або ж виконувати усі елементарні застереження проти грипу.

«Профілактичне щеплення коштує близько 150 гривень. Препарат діє на імунітет вже через два тижні. Також потрібно належно вдягатися, споживати вітаміни та уникати великого скупчення людей. Якщо ж ви захворіли, то просто зобов’язані залишитись вдома, аби не зашкодити здоров’ю інших громадян», – порекомендувала лікар-епідеміолог.

Нагадаємо, раніше Львівський портал спростував міфи, які переслідують вакцинацію.

Фото: zz.te.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *