ОСТАННІ НОВИНИ

«Повстанський вертеп» колядував у Львові і збирав гроші на АТО

|

Різдво у Львові завжди чарівне. Так, для мешканців міста колядував «Повстанський вертеп». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

e0257e4b-7704-460a-9827-2f5da8a5e986

«Кожного року кількість та різноманіття вертепів вражає – від традиційних пастухів, царя, ангелів, до історичних персонажів та майданівських повстанців. Волонтерська мережа «Вільні люди» та місцевий осередок громадської організації “Молодіжний націоналістичний конгрес” запропонували й свій варіант – “Повстанський вертеп”. Цей сценарій розроблений членами МНК в 2009 році. У ньому використані особливі персонажі: від традиційних — доброго ангела, хитрих жидів до зовсім незвичних — Сталіна та НКВДиста. Колядки також не звичайні — це автентичні різдвяні пісні, які співали українські повстанці», – наголошують організатори.

“Повстанський вертеп” гуляв вулицями та в кав’ярнями Львова з 7 по 9 січня. Як зазначають організатори заходу, усі зібрані кошти волонтери витратять на амуніцію для бійців АТО.

«Зважаючи на війну з Росією, для нас вертеп не є розвагою, а вшануванням українських традицій та можливістю допомогти нашим захисникам. Віримо, що дух Різдва принесе мир в нашу країну», – зазначає координатор вертепу Микола Тинський.

Фото: організатори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *