У Львові заборону куріння порушують у 6% ресторацій

|

Три роки без тютюнового диму: 94% ресторанів Львова виконують «бездимний» закон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

куріння

Протягом місяця листопада громадські активісти промоніторили 35 закладів ресторанного господарства, з них 15 кафе та по 10 барів і ресторанів. За результатами було зафіксовано 2 факти порушення. Тобто, виконання «антитютюнового» закону у Львові становить 94%.

Партнери коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», спільно з громадськими організаціями, здійснили моніторинг 753 закладів ресторанного бізнесу у 17 містах України.

Згідно з отриманими результатами, 84% відвіданих кафе, барів та ресторанів є вільними від тютюнового диму й повністю дотримуються законодавства. Не курити у приміщеннях стало соціальною нормою, яка позитивно сприймається у суспільстві.

Натомість спостерігається негативна тенденція порушень закону, особливо у великих містах. Так, сигарети курять у 6% закладів, що менше ніж у 2014 році, але куріння кальяну є справжньою проблемою: 14% закладів «димлять». Разом порушення складають 15,7% або 118 закладів.

Лідерами порушень є Київ (30% порушень), Харків (28%) та Одеса (27%). У Миколаєві, Сумах та Маріуполі виявлено порушення у кожному 5-му закладі (20%), переважна більшість яких – це куріння кальянів. Не виявлено закладів-порушників у Житомирі та Івано-Франківську.

Фото: ipress.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *