ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра на Сихові відкриють «Сквер Гідності»

|

У цю п’ятницю, 11 грудня, о 15:00 за адресою проспекті Червоної Калини 105-109 відбудеться офіційне відкриття першого у Львові інклюзивного громадського простору – «Скверу Гідності». Про це Львівському порталу повідомили організатори події.

сквер гідності

У сквері замінено мощення й усунено бар’єрність, встановлено пандуси і тактильну плитку. Таким чином, сквер став доступний для усіх, в тому числі маломобільних груп – батьків з колясками, людей в інвалідних візках та осіб з інвалідністю зору. Також, у сквері висаджено 15 молодих дерев та встановлено перші три модулі унікальних лавок, які сприятимуть якісній взаємодії між відвідувачами скверу.

Процес змін у сквері розпочався в травні 2014 року, коли місцеві мешканці відстояли цей простір від спорудження 4-х поверхового ТЦ на місці кафе “Тераса” та відновили громадський статус скверу. На цьому процес не зупинився, сквер почав набувати нових для себе якостей. При чому зміни відбувались з урахуванням думки тих, хто користується простором: в першу чергу громади, а також місцевих підприємців та школи.

З нагоди завершення основних ремонтних робіт у сквері, мешканці прилеглих будинків, які активно беруть участь у житті свого району проведуть невеличке святкування з музикою і частуваннями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *