ОСТАННІ НОВИНИ

Україна скорочує споживання газу

|

Уряд України цього року особливо серйозно взявся за вирішення питання, актуального не лише для нашої країни, а й для всього світу, — зменшити споживання енергоресурсів. Про це пише Урядовий кур’єр, передає кореспондент Львівського порталу.

енергоефективність

Завдяки програмам, які впроваджує Мінрегіонбуд та Держенергоефективності за підтримки Кабміну, запущено важливі процеси й зроблено крок до енергетичної незалежності України.

Завдяки адміністративним і стимулюючим заходам за минулий опалювальний сезон (порівняно з позаминулим) вдалося зменшити споживання газу приблизно на 12%, або на 2,4 мільярда кубометрів (див. інфографіку). Однак роботи на шляху до бажаної енергоефективності ще багато, адже зараз обсяги споживання енергоресурсів відносно ВВП вдвічі-втричі більші, ніж у сусідніх країнах: Польщі, Чехії, Словаччині.

Левова частка енергоспоживання в непромисловому секторі припадає на житловий фонд. Тож щоб зменшити затратність у ньому, й було впроваджено чимало масштабних програм, спрямованих на те, щоб мотивувати власників житла термомодернізувати свої будинки та перейти на альтернативні газу джерела енергії.

Фото: ukurier.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *