ОСТАННІ НОВИНИ

Бронетанковий завод випустив першу партію бронетранспортерів «Дозор-Б»

|

На ДП «Львівський бронетанковий завод» вже готова перша партія новітніх бронетранспортерів «Дозор-Б». Про це повідомляє ДК «Укроборонпром» на своїй сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

148

Як відомо, перша українська бойова машина «Дозор-Б» зійшла з конвеєра Львівського бронетанкового заводу цієї весни.

149

На початку серпня стало відомо, що виробництво «Дозору-Б» відкладено через танки.

Проте вже 11 вересня, на Львівському бронетанковому заводі, що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», відкрили новий цех з серійного виготовлення тактичних бойових колісних машин «Дозор-Б».

Довідка.

ББМ «Дозор-Б» — повноприводна бойова броньована машина з колісною формулою 4х4. Створений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування (КБ ХКБМ) як багатоцільовий захищений транспортний засіб для транспортування особового складу, зброї та військового обладнання вагою до 2 тон..

Бронетранспортер «Дозор-Б» може ефективно використовуватися для оснащення спеціальних підрозділів збройних сил (сил швидкого реагування і військової поліції) при виконанні ними розвідувальних, дозорних, а також миротворчих операцій та застосовуватися  як основний транспортний засіб в умовах бойових дій (у тому числі зі застосуванням зброї масового ураження).

Призначений для використання в підрозділах сухопутних військ, військової поліції, в штабах, розвідувальних та тилових підрозділах. В залежності від призначення, передбачені різні варіанти виконання бронеавтомобіля при виробництві: бронетранспортер, санітарна, командно-штабна, розвідувально-дозорна, та інші спеціальні машини.

Українськи броньовики вдвічі дешевші, ніж закордонні аналоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *