ОСТАННІ НОВИНИ

Близько сотні посадовців Львівщини понесуть відповідальність за порушення прав в’язнів

|

Прокуратурою Львівської області в ході проведених у жовтні цього року перевірок в установах управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області та Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України виявлено порушення вимог законодавства щодо забезпечення режимних вимог, порядку тримання та нагляду, контролю за поведінкою затриманих, ув’язнених та засуджених осіб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

тюрма

Так, встановлені факти неправомірного застосування до в’язнів крайніх заходів дисциплінарного впливу: поміщення їх у дисциплінарні ізолятори, карцери. Зокрема, завдяки втручанню прокурорів поновлено права 4 в’язнів, яких звільнено із штрафних приміщень установ кримінально-виконавчої служби, а винних посадових осіб притягнуто до встановленої законом відповідальності.

Крім цього, прокурорами виявлені порушення вимог законодавства в частині зберігання засудженими заборонених предметів, неналежної обшукової роботи з боку працівників спеціальних установ міліції та установ виконання покарань.

Через недостатній нагляд останніх за дотриманням режимних вимог, цьогоріч мали місце 3 надзвичайні події, внаслідок яких загинуло троє в’язнів.

Водночас, як засвідчили перевірки, в ізоляторах тимчасового тримання відсутні відповідні умови та приміщення для реалізації прав в’язнів на побачення з рідними та близькими, отримання передач тощо. Так, зазначені кімнати обладнано лише в ІТТ Сокальського РВ та Дрогобицького МВ ГУ МВС України у Львівській області.

Не в повній мірі дотримуються вимоги законодавства щодо строків утримання іноземців та осіб без громадянства, забезпечення надання їм безоплатної медичної допомоги у пунктах тимчасового тримання та спеціальних приміщеннях прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Відтак, за результатами проведених перевірок з метою усунення зазначених порушень внесено 23 документи прокурорського реагування. На цей час за результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 19 службових осіб.

Крім цього, внесено 3 вказівки керівництву управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області, Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області та Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Зазначимо, що загалом у поточному році за результатами перевірок прокуратури області в окресленій сфері до відповідальності притягнуто більше сотні посадових осіб.

Фото: provce.ck.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *