ОСТАННІ НОВИНИ

Створять Громадську раду «Студентський парламент Львівщини»

|

Сьогодні, 30 жовтня, у Львівській обласній раді відбулося друге засідання погоджувальної ради щодо створення Громадської ради «Студентський парламент Львівщини». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

inozemni-studenty-v-polshchi-pytannya-lehalizatsiyi-viza
Учасники наради обговорили проект Положення про Громадську раду «Студентський парламент Львівщини» при Львівській обласній раді, до якого внесли низку змін та уточнень.

Так, зокрема, йдеться про пропорційне представництво студентів в парламенті, яке передбачалося в проекті. Його замінили квотним представництвом. Відтак, представники вишів затвердили представництво за наступною схемою: по п’ять студентів від вишів з чисельністю студентів понад п’ять тисяч та по три – від вишів з чисельністю студентів менше п’яти тисяч.

Разом з тим визначено, що представляти студентство в Громадській раді можуть також й аспіранти. Зокрема, таку ініціативу висловили представники Львівського національного університету імені Івана Франка.

Інші правки носили редакційний характер, тож проект Положення було затверджене в цілому.

Відтак, проект рішення про створення Громадської ради «Студентський парламент Львівщини» та Положення про неї буде винесено 3 листопада на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Фото: viza.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *