ОСТАННІ НОВИНИ

У селі на Турківщині голосували без паспортів

|

На Львівщині вибори стартували без «каруселей» та фальсифікацій. Фіксуються лише дрібні порушення та курйози.Про це заявили під час  відеомарафону «Вибори 2015: як Львівщина обирає нову місцеву владу».

паспорт

«Станом на 12 годину грубих порушень, які б могли вплинути на результати виборів, не виявлено. Втім, не обійшлося без курйозів», – зазначив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Федір Алєйніков.

Своєю чергою інформаційний директор ГМ «ОПОРА» у Львівській області Ірина Швець розповіла, що на Турківщині зафіксували  випадки голосування без паспортів.

«Через це був конфлікт у нашого спостерігача з головою комісії в селі Либохора Турківського району, який говорив, мовляв, всіх виборців знає в обличчя і можна обійтися без паспортів. У такій ситуації важко від слідкувати усю чіткість процесу. Окрім цього, ця голова вирішила ще спростити собі роботу: на одну виборчу скриньку наклеїли наліпку, що тут голосують за сільського голову та сільраду, на іншу – за районну та обласну, аби потім було легше голосувати», – розповіла Ірина Швець.

Вона наголосила і на іншому курйозі: «Так, у Миколаєві Львівської області один з кандидатів прийшов на дільницю і наклеїв там свій інформаційний плакат. Пояснив це тим, що в бюджеті не передбачили коштів на друкування та розміщення інформаційних плакатів про всіх кандидатів, тому і роздрукував свою біографію, щоби виборці ознайомилися з нею безпосередньо перед голосуванням».

Як резюмував губернатор Львівщини Олег Синютка, наразі в області фіксують лише дрібні порушення. «Жодних підроблених бюлетенів та «каруселей» не було», – констатував він.

Фото: zn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *