ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні перенесли осінній призов

|

Президент Петро Порошенко своїм указом переніс початок осіннього призову на 1 листопада у зв’язку із проведенням в Україні місцевих виборів 25 жовтня. Про це заявив керівник Західного регіонального медіацентру Міністерства оборони України полковник Олександр Поронюк, передає Еспресо.TV.

призов

Як зазначається, рішення перенести осінній призов на місяць було прийнято для того, щоб до місцевих виборів 25 жовтня залучити більшу частину електорату.

За словами Поронюка, 1 жовтня в Україні стартував набір військовослужбовців на строкову службу, і повістки до військкомату отримали кілька сотень призовників.

«І раптом Петро Порошенко своїм указом переніс початок призову на 1 листопада. Відповідно до ст.3 п.7 закону України «Про місцеві вибори», військовослужбовці строкової служби не мають права голосу на місцевих виборах», – зазначив він.

Таким чином, ті, хто вже незабаром буде проходити військову службу, зможуть проголосувати. Тепер тимчасові рамки осіннього призову такі – з 1 по 30 листопада.

При цьому кількість призовників не зменшиться.

«Як і було заплановано, на військову службу призвуть близько 11 тис. строковиків: 6 тис. служитимуть у Збройних силах України, ще 5 тис. – у Національній гвардії. Ажіотажу у військкоматах не буде. Кожна область має чітко прописаний план, згідно з яким проходить призов. І 11 тис. строковиків для всієї України – не така велика цифра», – додав глава західного медіацентру Міноборони.

Нагадаємо, в Україні 1 жовтня 2015 року розпочався осінній призов: на строкову військову службу планується призвати трохи більше 11 тис. чоловік.

Фото: hromadske-zp.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *