ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський драмтеатр імені Лесі Українки перетворять на арт-резиденцію

|

У Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки створять мистецько-культурний простір для творчих зустрічей і подій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі УКУ.

teatr_lesi_ukrajinky_lviv_1073

Як зазначають ініціатори ідеї, через скандальні звільнення акторів внаслідок кризи менеджменту театр на деякий час втратив свого глядача і перебуває на стадії реорганізації.

“У театрі зараз новий колектив, і ми вирішили запропонувати для них нову візію розвитку. Ідею театру не просто як сцени і місця показу вистав, але мистецького простору з проведенням різних культурних подій. Це величезна будівля з великою кількістю ресурсів, які ніяк не використовуються. У ньому багато незадіяного простору, старі декорації та чимало цікавого брухту. Усе це можна перетворити в арт-об’єкти”, –  розповідає куратор ідеї Олександра Давиденко.

«Ми вчилися працювати в команді і розписали довготривалий проект “Розкрий себе – розкрий театр», в межах якого вже найближчої суботи, 17 жовтня проведемо акцію толоки «Приходь, я жду», – зауважує вона.

Другим кроком реалізації проекту стане створення муралю на стінах будівлі театру. За словами дівчини, художники вже почали працювати над ескізом.

“Також є ідея на три дні запросити їх в театр, щоб вони розробили цікаві інсталяції, перформанси, фотографії і вмонтувати це в простір дворику та прилеглих приміщень. Це була б своєрідна виставка з речей, які є у театрі”, – зазначає дівчина.

Ініціатор ідеї хочуть, щоби вже через місяць у театрі була арт-резиденція та новий мистецький простір, який би об’єднав креативних львів’ян і стане осередком творчих ініціатив.

Додамо, що пропозицію оновити театр зробили студенти Українського католицького університету.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *