ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшов Марш героїв УПА

|

Вчора, 14 жовтня, у День захисника України і до 73-ї річниці створення УПА центральними вулицями Львова пройшов Марш слави Української повстанської армії «Воля народам! Воля людині!». До ходи приєдналося кілька сотень людей. Хода розпочалася на вул. Винниченка біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, повідомляє ZIK.

Учасники вигукували: «Владу мільйонам, а не мільйонерам!», «Один за всіх! І всі за одного!», «Слава України!», «Героям слава!», «ОУН, УПА – герої України!», «Смерть фашизму! Смерть більшовизму!», «Владу – народу, Україні – перемогу!», «Вибори не вихід, вихід – боротьба!», «Владу – народам, смерть – імперіям!», «Мир хатам, війна палацам», «Наша земля – наші герої!».

«Основна ідея сьогоднішнього маршу – це боротьба з імперіалізмом. Ми бачили приклади боротьби з імперіалізмом 60 і 70 років тому, і ця боротьба продовжується. Саме бажання одного народу бути вищим за інші, бажання однієї групи людей пригноблювати інших, породжує всі ті проблеми, які ми маємо тепер», – сказала учасниця ходи Ярина Волошин.

З собою учасники ходи принесли великий банер: «Воля народам, воля людині!». Хода відбулася під державними та червоно-чорними прапорами.

Учасник маршу Руслан зазначив, що для нього цей марш данина пам’яті вояків УПА і тих, хто загинув на війні на Сході країни. «Це люди, яких треба вічно пам’ятати», – додав він.

Біля Пам’ятника жертвам комуністичних злочинів колона зупинилася і вшанувала загиблих жертв цього режиму хвилиною мовчання. Хода пройшлася від вул. Винниченка через вул. Руську, пл. Ринок, пр. Свободи, вул. Дорошенка, вул. Бандери до пам’ятника Степанові Бандері. Марш відбувся у Львові вже вшосте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *