ОСТАННІ НОВИНИ

Водіям радять «перевзути» свої автомобілі

|

У Державтоінспекції України у зв’язку з погіршенням погоди радять водіям думати над тим, щоб замінити літні шини на зимові. Про це Львівському портал повідомили у прес-службі УДАІ.

шини

“Заміна шин на зимові – це не примха, а спосіб убезпечити себе і своїх пасажирів, а також інших учасників дорожнього руху в складних погодних умовах. За загальним правилом, міняти гуму потрібно, коли середньодобова температура на вулиці складає п’ять градусів. Крім того, якщо вночі температура близько нуля, значить, з ранку на дорозі може з’явитися ожеледиця. Літня гума в таких випадках не може утримати траєкторію руху. Зимові шини мають велику глибину протектора для збільшення зчіпних властивостей на снігу і зледенілій дорозі”, – повідомили у відомстві.

Також радять перевірити гальма, зовнішні світлові прилади, системи обігріву та охолодження, користуватися пасками безпеки, не перевищувати швидкість. “З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Нагадуємо, що з першого жовтня на заміських дорогах транспортні засоби повинні рухатися з увімкненим світлом фар у денну пору доби”, – додали у Державтоінспекції.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *