ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні завершилась демобілізація: бійцям виплачують допомогу

|

У Збройних силах України завершилася демобілізація військовослужбовців, призваних у третю чергу часткової мобілізації, демобілізовані військовослужбовці отримають одноразову грошову виплату. Про це під час брифінгу повідомила начальник управління комунікацій та преси Міноборони Оксана Гаврилюк, передає УНН.

демобілізація

“Наразі на військовій службі залишаються лише військовослужбовці, які знаходяться на лікуванні та реабілітації у медичних закладах, а також з інших поважних причин. По звільненню демобілізовані військовослужбовці отримають одноразову грошову виплату допомоги порядку, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 17.09.14 №460”, – зазначила О. Гаврилюк.

Так, зазначеним військовослужбовцям виплачується допомога обсягом 4% місячного грошового забезпечення за кожен повний календарний місяць, але не менше 25% місячного грошового забезпечення.

Вона підкреслила, що виплати допомоги здійснюються за період служби за призовом у зв’язку з мобілізацією з дня призову військовослужбовців без урахування попередньої військової служби, на якій вони перебували в мирний час. За винятком осіб, які після звільнення з військової служби в мирний час не набули прав отримання належної грошової допомоги.

Проте, у разі звільнення військовослужбовця за службовою невідповідністю або у зв’язку з позбавленням військового звання або обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили, одноразова грошова допомога не виплачується.

“Виплата допомоги здійснюється на підставі наказу командира частини про виключення військовослужбовців зі списків особового складу, в якому зазначається вислуга років, на підставі якої і виплачується вищезгадана допомога. Допомога нараховується без урахування нагород і з розрахунку місячного грошового забезпечення, на яке має право військовослужбовець на день виключення із списків військової частини”, – додала О.Гаврилюк.

Фото: kiev.vgorode.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *