ОСТАННІ НОВИНИ

Українців взимку грітиме російський газ

|

Російський “Газпром” отримав передоплату обсягом 234 млн дол. і відновив постачання газу в Україну. Про це заявив голова правління “Газпрому” Олексій Міллер, передає УНН з посиланням на прес-службу російської компанії.

газ

“Сьогодні о 10:00 “Газпром” почав постачання газу в Україну. Від НАК “Нафтогаз України” отримано передоплату обсягом 234 млн дол. з обіцяних 500 млн дол. у жовтні. Україна запросила максимальний режим поставки – 114 млн куб. м на добу, що відповідає річному відбору газу Україною 52 млрд куб. м”, – сказав О.Міллер.

Нагадаємо, раніше “Нафтогаз України” направив передоплату Росії за постачання газу і заявив, що планує закупити 2 млрд кубометрів газу в РФ у жовтні.

Після кількох раундів тристоронніх та двосторонніх переговорів, які відбувалися протягом останніх місяців, на зустрічі 25 вересня було домовлено про умови постачання газу в Україну на наступний зимовий період, тобто з 1 жовтня 2015 року до кінця березня 2016 року. На зустрічі, на якій головував віце-президент Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шевчович, взяли участь представники Єврокомісії, України та Російської Федерації. Вони парафували юридично обов’язковий протокол, і подали його своїм урядам на затвердження.

Відповідно до парафованого протоколу, українська сторона бере на себе зобов’язання забезпечити транзит природного газу через свою територію до ЄС, зокрема, через закачування 2 мільярдів кубометрів газу до своїх підземних газових сховищ уже в жовтні 2015 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *