ОСТАННІ НОВИНИ

США і надалі допомагатимуть Україні нелетальним озброєнням

|

Президент України Петро Порошенко поінформував, що США мають намір і надалі допомагати Україні в зміцненні її боєздатності та сектора оборони. Про це повідомляє  «Інтерфакс-Україна».

Україна - США texty.org.ua

«Під час мого візиту до Нью-Йорка я домовився з керівництвом Сполучених Штатів про надання Україні нелетальної зброї. А саме – надсучасних засобів контрбатарейної боротьби. Вони з відстані в десятки кілометрів від фронту дозволяють з найвищою точністю виявляти, звідки противник веде вогонь, і знищувати ті точки», – сказав президент у своєму зверненні до українського народу.

За його словами, минулого тижня Конгрес США схвалив рішення про виділення у 2016 році значних фінансових ресурсів на надання військової допомоги Україні.

«У листопаді американською стороною буде розпочато унікальну багатомільйонну програму з навчання українських ЗС та спецпідрозділів», – сказав глава Української держави.

П.Порошенко наголосив, що всі ці кроки Білого дому доводять, що «чергові чутки про «зраду», обмін України на Сирію – не більше, ніж московські фантазії».

Фото: texty.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *