ОСТАННІ НОВИНИ

Колишнього головного рятувальника України судитимуть за хабарнитцво

|

Головним слідчим управлінням МВС України закінчено досудове розслідування у кримінальному проваджені за підозрою екс-голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МВС.

бочковський

Сергію Бочковському інкримінують вчинення вимагання хабара. Також С. Бочковському інкримінують зловживання владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

Крім того, слідчими здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького у вчиненні вимагань від двох осіб неправомірної вигоди особою, що займає особливо відповідальне становище, та у зловживанні владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

Відповідальність за подібні діяння передбачена ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем)Кримінального кодексу України.

Дії екс-посадовців спричинили збитки державі на суму понад 6,6 млн. грн.

У прес-службі також відзначили, що 2-го жовтня за дорученням прокурора матеріали кримінального провадження відкрито стороні захисту, потерпілим, представнику цивільного позивача.

Фото: www.rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *