ОСТАННІ НОВИНИ

Суди Львівщини неправильно призначають покарання, - прокуратура

|

Прокурорами встановлено, що місцевими судами області допускаються порушення норм Закону зокрема, при заміні адміністративних стягнень у виді громадських робіт на штрафи.

суддя

При цьому, судами не в усіх випадках враховуються зміни, відповідно до яких за насильство в сім’ї не передбачено адміністративного стягнення у виді штрафу, а лише громадські роботи або адміністративний арешт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Водночас, такі неправосудні рішення виявлені в діяльності Залізничного районного суду міста Львова, Сокальського районного суду, Червоноградського міського суду та інших судів області.

Відтак застосування до правопорушників більш м’якого покарання породжує у них почуття безкарності, а члени сім’ї, які потерпіли від насильства, продовжують зазнавати шкоду своєму здоров’ю.

Прокурорами також встановлено, що судами області порушуються строки звернення постановлених рішень до виконання в кримінально-виконавчі інспекції пенітенціарної служби. Виявлено 13 таких випадків.

Крім цього, в прокуратурі зазначають, що не внесення судами рішень у Єдиний державний реєстр судових рішень є порушенням ст.3 Закону України «Про доступ до судових рішень», а також позбавляє прокурорів належно та вчасно реагувати на неправосудні рішення з метою їх оскарження.

З огляду на викладене, прокуратурою області скеровано відповідний лист голові апеляційного суду Львівської області, у якому поставлено питання про недопущення в подальшому судами області аналогічних порушень.

Крім цього, внесено вказівку керівництву управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області про усунення порушень в діяльності кримінально-виконавчих інспекцій області, які неправильно орієнтують суди на заміну адміністративних стягнень у виді громадських робіт на інші види адміністративних стягнень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *