Порошенко радіє скасуванню псевдовиборів на Донбасі

|

Президент Петро Порошенко вважає, що скасування сепаратистами псевдовиборів на окупованих територіях Донбасу є кроком до повернення цих регіонів під контроль України. Про це йдеться на офіційній сторінці Порошенка у Facebook.

Порошенко

«Це відкриває шлях до повернення України на Донбас за допомогою виборів за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ і звичайно ж без окупаційних військ», – впевнений він.

Також президент вважає, що скасування цих виборів стало результатом скоординованих дій України та її партнерів на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку та під час зустрічі нормандської четвірки у Парижі.

Як відомо, у вівторок сепаратисти заявили про скасування виборів, які вони раніше хотіли проводити 18 жовтня і 1 листопада. При цьому вони заявили, що хочуть призначити нові вибори на лютий наступного року.

Учасники Нормандської четрвірки під час зустрічі у Парижі зазначили неприпустимість проведення псевдовиборів на окупованих територіях. Після зустрічі президент Петро Порошенко заявив, що вибори у деяких районах Донецької та Луганської областей відбудуться після погодження внесення змін у відповідні розділи українського законодавства.

У свою чергу президент Франції Франсуа Олланд заявив, що усім кандидатам на виборах у так званих «ДНР» і «ЛНР» має бути надано імунітет.

Президент Франції також повідомив, що вибори на Донбасі повинні відбуватися за українським законодавством протягом 80 днів після прийняття відповідного закону.

Фото: соціальні мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *