ОСТАННІ НОВИНИ

Більша частина українських доріг не готова до зими

|

Лише третина автомобільних доріг в Україні готові до експлуатації і роботи в осінньо-зимовий період. Про це Львівському порталу  повідомили у прес-службі Державного агентства автомобільних доріг України.

ями

“Наразі дорожні підприємства та організації володіють лише 331 тис. тонн піску і 40 тис. тонн технічної солі, що становить відповідно 37% і 30% від потреби. На перші заморозки цих запасів вистачить, проте за нормативними показниками до початку зими їх має бути щонайменше втричі більше”, – запевнив начальник управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Олег Федоренко.За його словами, щоб підготувати дорожнє господарство до нинішньої зими у шляховиків є максимум один місяць, проте поточне фінансування не дозволяє здійснити заготівлю солі, фрикційних та паливно-мастильних матеріалів у термін.

“Дефіцит коштів пояснюється просто: з передбачених держбюджетом на цей рік 2,6 млрд грн левова частка (1,8 млрд грн) була спрямована на ліквідацію дефектів дорожнього покриття”, – наголосили в “Укравтодорі”.

Як зазначається, з початку 2015 року дорожники “залатали” лише трохи більше половини вибоїн та тріщин. За підрахунками Федоренка, для вирішення проблеми “Укравтодор” необхідно профінансувати протягом наступних чотирьох місяців на рівні 400 млн грн щомісяця.

Фото: gurt.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *