ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вводить заборону на польоти авіакомпаніям України

|

Федеральне агентство повітряного транспорту повинно повідомити авіакомпаніям України про введення заборони на використання повітряного простору РФ з 25 жовтня. Таку інформацію оприлюднила прес-служба Мінтрансу РФ, пише Українська правда, з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Цей захід стане дзеркальною відповіддю на повідомлення Державіаслужби України, яка 28 вересня в односторонньому порядку, з порушенням існуючих норм і положень про повітряне сполучення оповістила низку російських авіаперевізників про те, що з початку зимової навігації, а саме з 25 жовтня, вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією та Україною», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. Насамперед, заборона стосуватиметься «Аерофлоту» й «Трансаеро».

Міністерство інфраструктури України уточнило, що російські авіакомпанії, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Санкції торкнутися 25 російських авіакомпаній – зокрема, «Аерофлоту» з його дочірніми авіакомпаніями, санованої «Трансаеро» й «Сибіру».

Також Кабмін заборонив російським авіакомпаніям транзит через територію України з товарами військового й подвійного призначення.

28 вересня представник «Аерофлоту» повідомив, що авіакомпанія отримала лист від авіаційної влади України про введення заборони на польоти з зимового розкладу ІАТА, що починається з 25 жовтня.

Як відомо, санкції введено, через польоти російських авіакомпаній до окупованого українського півострова Крим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *