ОСТАННІ НОВИНИ

Любительську риболовлю хочуть зробити платною

|

Державне агентство рибного господарства має намір зробити аматорський вилов риби платним. Про це інформує Gazeta.ua.

fishing

 

Як зазначила прес-служба агентства з посиланням на голову відомства Ярему Коваліва, гроші від збору планують направляти на зариблення водойм.

«Для того, щоб в тому числі ловити любителю, він повинен за це заплатити. Ці кошти мають направлятися виключно на зариблення водойм. Рибалка повинен це розуміти», – цитує Коваліва прес-служба.

Згідно з повідомленням, плата за користування водним ресурсом для аматорської риболовлі передбачена законодавством більшості країн Європи, зокрема Франції та Німеччини. Зараз Держрибагентство розробляє механізм сплати, а також визначається з вартістю послуги.

«У будь-якому випадку ця вартість буде мінімальною і буде відповідати соціально-економічним можливостям громадян України, а механізм буде прозорим і зрозумілим суспільству», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Ковалів нагадав про нововведення щодо поділу зон промислової та аматорської рибалки і закликав рибалок відповідально ставитися до порядку на виділених їм частинах водойм. За його словами, запуск пілотного проекту щодо зонування, в рамках якого був заборонений промисловий вилов риби в межах Києва, проходить успішно і завдяки пильності рибалок активізувалася боротьба з браконьєрством.

За словами Коваліва, на початку жовтня запланована зустріч з рибалками та представниками громадськості для узгодження меж зон для промислового, спортивного та любительського рибальства на Київському та Канівському водосховищах в Київській області, після чого поділ остаточно закріплять.

Фото: chudodievo.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *