ОСТАННІ НОВИНИ

Збирають підписи для позбавлення звання «Народний артист України» Повалій, Лорак та Білик

|

В Україні почали збирати електронні підписи для позбавлення звання «Народний артист України» співачок Ані Лорак, Таїсії Повалій та Ірини Білик. Відповідна петиція, для Президента України, була зареєстрована від імені організації «Економічний бойкотний рух», 25 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

2

Ініціатором збору підписів стала Наталія Яцишин – активістка бойкотного руху.

Текст електронної петиції подаємо без змін:

«Від імені організації «Економічний бойкотний рух» та інших небайдужих громадян України прошу позбавити почесного звання «Народний артист України» Ані Лорак, Повалій Таїсію і Білик Ірину у зв’язку з заявленою ними антиукраїнською позицією, співпрацю з країною-агресором (гастролі в Росії та окупованому Криму) та цинічними висловлюваннями щодо подій, які відбуваються в Україні, що є виявом аморальної поведінки, зачіпає патріотичні почуття українців і не відповідає будь-яким почесним званням», – йдеться у петиції.

Наразі у авторів петиції є 90 днів збору підписів. Станом на сьогодні під нею підписалося близько 200 осіб.

Підтримати петицію можна тут: Петиція позбавити звання

Як відомо, аби електронна петиція потрапила на розгляд президента, на її підтримку має бути зібрано не менш як 25 000 підписів громадян.

Напередодні у Львові відбулася акція, за скасування звання Народних артистів України у співачок, які у час війни, продовжують виступати в Росії.

Ілюстрація: Олег Радик (FB)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *