ОСТАННІ НОВИНИ

Ні Повалій, ні Білик вже ніколи до Львова не попадуть, бо назад не виїдуть, - Олег Радик

|

Сьогодні, 23 вересня, у Львові пройшла акція за скасування звання Народних артистів України у співачок, які у час війни, продовжують виступати в Росії, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

DSC_7716

 

DSC_7728

Організатори позичили в українських фермерів три курки, яким на шию одягнули портрети Ані Лорак, Таїсія Повалій та Ірина Білик, що виконували роль співачок. Один з організаторів акції, координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик розповів про мету акції.

«Ми хочем виступити за те, щоб були відмінені, скасовані звання «Народний артист України», які є дискредитовані такими «курками» естради як Ані Лорак, Таїсія Повалій та Ірина Білик. Досі лишаються Народними артистами Кобзон, Кіркоров та інша нечисть, які є ворогами України», – сказав Радик.

DSC_7721

 

DSC_7735

На запитання, чому для акції обрали саме курей, Олег Радик відповів, що в образі інших тварин він собі їх просто не уявляє.

«Ані Лорак рік тому хотіла провести тур на запрошення пана Едера (директор Львівської опери), колишнього регіонала. Вона хотіла попасти в наш Оперний як співачка, а тепер співає на Новосибірських птахофабриках. Тому ми так символічно хочемо, щоб вона як курка все ж попала до театру», – сказав він.

DSC_7725

 

 

Птаху з обличчя Ані Лорак занесли до холу Театру опери та балету та пробували відчинити їй двері далі, але вони були зачинені. Це символізувало, що «Лорак» не пустили всередину. Активісти хотіли показати, що їй не варто більше сюди приїздити.

DSC_7741

 

DSC_7745

«Ясно, що ніколи вже ні Повалій, ні Білик до Львова не попадуть, бо назад не виїдуть», – вважає Олег Радик.

Організатори планують завтра, 24 вересня, написати петицію на ім’я Президента на скасування звання «Народний артист України» цим співачкам, так й загалом такого звання.

«Ці звання купувалися. Народ має сам визначатися, що є Народним артистом України. Такі звання не дають в Європі. Є народна любов, а ці звання нікому не потрібні», – запевняє Радик.

DSC_7733

 

DSC_7747

Львів’яни з гумором поставились до цієї акції. Активно фотографували курей та позитивно відреагували на перспективу скасування такого звання.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *