ОСТАННІ НОВИНИ

Мінекономіки хоче створити холдинг зі стратегічних держпідприємств

|

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує створити державну керуючу холдингову компанію, до складу якої увійдуть 12 стратегічних українських підприємств.

Про це йдеться у постанові “Деякі питання утворення ПАТ “Державна керуюча холдингова компанія “Укрхолдинг”, яка є у розпорядженні Економічної правди.

“Статутний капітал холдингу формується шляхом передачі до нього 100% НАК “Нафтогаз України”, ПАТ “Укргідроенерго”, НАК “Надра України”, “Будівельна компанія “Укрбуд”, ПРАТ “Київ-Дніпровське МППЗТ”, “Український банк реконструкції та розвитку”, “Державний ощадний банк України”, “Родовід банк”, “Державний експортно-імпортний банк України”, – йдеться у постанові.

У перелік також увійшли 75% ПАТ “Турбоатом”, 50% ПАТ “Хартрон” та 93% ПАТ Акціонерний банк “Укргазбанк”.

Згідно з пояснювальною запискою, створення холдингової компанії призведе до покращення управління найбільшими суб’єктами господарювання державного сектору економіки та підвищення ефективності їх діяльності внаслідок застосування в компанії найвищих стандартів корпоративного управління.

“Створення компанії дозволить залучити найбільш кваліфікованих спеціалістів до управління суб’єктами господарювання державного сектору економіки та сконцентрувати їх експертизу та аналітичні можливості в межах однієї управлінської структури, що підвищить можливості держави з аналізу інформації та прийняття управлінських рішень щодо суб’єктів господарювання”, – йдеться у документі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *