ОСТАННІ НОВИНИ

Нічні маршрутки курсуватимуть до кінця року

|

Нічні маршрутки курсуватимуть Львовом до 31 грудня. Про це на брифінгу повідомили заступник директора АТП-1 з економіки та фінансів Олексій Зварич та начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Віктр Щир, передає кореспондент Львівського порталу.

nichniy-avtobus

Нічні маршрутки почали курсувати Львовом з липня. За словами Віктора Щира, рух нічний маршруток потрібно було продовжити для кращого вивчення потоку пасажирів, адже три місяці – занадто короткий строк для ухвалення остаточних рішень.

«За липень нічними маршрутками скористалося понад десять тисяч пасажирів, трішки менша кількість – у серпні. У вересні ж нічними маршрутками скористалося лише п’ять тисяч пасажирів. Ми не можемо дати чітке пояснення цьому факту, тому вирішили продовжити курсування нічних маршруток до 31 грудня для детальнішого вивчення пасажиропотоку», – розповів Віктор Щир.

Ще одна проблема – визначення вартості проїзду. Олексій Зварич пояснив, що для сталого курсування нічних маршруток необхідно, щоб кожна з 7 маршруток перевозила за ніч в середньому 200 пасажирів. В іншому ж випадку вартість проїзду в нічній маршрутці складатиме понад 20 гривень, на що ніхто не піде.

«Нещодавно Верховна рада прийняла закон, що тарифи не можуть бути нижче собівартості. Сьогодні втрати від нічних маршрутках компенсуються за рахунок денного доходу. Сьогодні нічна маршрутка перевозить за ніч в середньому 100 людей, що в два рази менше необхідної кількості. А на проїзд вартістю 26 гривень ніхто не погодиться, пасажири замовлятимуть таксі», – переконаний Олексій Зварич.

Перевізники працюють над тим, аби повідомити про розклад нічних маршруток якомога ширшу аудиторію.

Розклад та схеми курсування нічних маршруток не змінились, з ними можна ознайомитись тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *