ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз візьметься за розвиваток українських сіл

|

У ЄС планують профінансувати створення Фонду підтримки українського села. Про неформальну згоду у Євросоюзі повідомив колишній прем’єр міністр Польщі та голова Європарламенту Єжи Бузек, передає Еспресо.TV з посиланням на «Польське радіо».

село Карпати brightwallpapers.com.ua

За словами Бузека, ідея підтримки сільського господарства України обговорювалася у Міністерстві сільського господарства Польщі, у Європейському фонді розвитку польського села, та українським урядом й високими представниками ЄС вже давно і нарешті ідеї готові сказати «так».

Як головний приклад позитивного досвіду Фонду підтримки села голова Європарламенту згадує розвиток польського рільництва.

«Такий самий результат у розвитку села подібна структура могла б осягнути і в Україні», – переконаний Бузек.

«Ми захоплено дивимося на розвиток польського рільництва, за останні 25 років було здійснено величезний поступ. Ми хочемо перенести польський досвід на наш ґрунт», – підтвердив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Наразі справа Фонду підтримки українського села чекатиме на формальне оформлення, у разі чого протягом кількох років можна буде сподіватися конкретних результатів діяльності фонду.

Фото: brightwallpapers.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *