ОСТАННІ НОВИНИ

Владика Києво-Печерської лаври обізвав журналістів «одержимими дияволом»

|

Предстоятель Києво-Печерської лаври владика Павло записав гнівне відеозвернення, в якому обізвав журналістів бездарними і «одержимими дияволом». Про це повідомляє Українська правда.

5aeda1bddb25e9cc559180b44fc0f13e

Владика заявив, що спілкується із журналістами, але не розмовляє із тими, «хто самі загинули в нетрях своїх гріхів», згадавши, зокрема журналістів 1+1 та 2+2.

Павло переконує, що впродовж останніх 20 років було багато журналістів, які «намагались осоромити святішого патріарха Кирила, блаженнійшого покійного митрополита Володимира, тепер Онуфрія».

«Але я для них, як камінь спотикання, бо маю свою думку, ні перед ким ніколи не прогинався», – заявив Павло.

За його словами, «деякі особи вчепились спершу за машини, які начебто мають якесь значення для життя людини – але мають значення лише для пересування».

Він заявив, що порушень правил дорожнього руху у липні, про які нещодавно писали у пресі, «не було і не могло бути».

«Бо я законослухняний громадянин, по-перше. А, по-друге, я ніколи не був водієм і не порушив жодного правила руху», – заявив владика.

«Одна Іридіада (внучка Ірода, через яку відрубали голову Івану Хрестителю – ред.), я не можу її інакше назвати, прибігла спершу і вимагала від мене (сказати), скільки коштує машина, чи мені зручно у ній їздити. Я спершу відповідав, але згодом вирішив, що не варто метати бісер перед свинями. Горе тій матері, яка народила таку нездарну дочку», – заявив Павло.

«На Усікновіння глави Івана Предтечі я йшов у храм, щоб здійснити таїнство хрещення. Вона (журналістка – ред.) підбігла і каже своєму другу, такому ж бездарному і безграмотному, «Знімай, знімай швидше». Це нагадує мені події 2012-го, коли на Успіння одна журналістка увірвалась у моє авто і кілька разів вдарила мене ногами», -– поскаржився владика.

«Але Господь показав чудо. Зі слів її друзів, вона двічі була вагітною, але жодного разу не народила. Господь не удостоїв її стати матір’ю», – додав Павло.

Владика закликав усіх помолитись за душу журналістки, яка «одержима дияволом».

«Я знаю, це люди, послані дияволом, для зруйнування церкви і спільноти… Але я їм нагадую, що далі, якщо будуть такі нападки, я зроблю так, щоб моя «недостойна поведінка» віддалась їм сторицею. Ми не зобов’язані відповідати на дурні запитання», – попередив владика.

«Я б хотів запитати, скільки вам, Іуди, платять, коли ви приходите на цю святу землю, щоб опорочити монашество?», – підсумував Павло.

Фото: news.bigmir.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *