ОСТАННІ НОВИНИ

Топ-7 причин, щоб ходити пішки

|

Усі лікарі та спортивні експерти сходяться на думці, що ходьба – найбільш безпечний вид фізичної активності для будь-кого.

пішки

Топ-7 аргументівана користь ходьби пішки:

Прогулянки пішки знижують рівень зайвої ваги

Люди, що ходять на роботу пішки, менш імовірно матимуть проблеми із зайвою вагою. Останнє дослідження стверджує, що навіть якщо ходити по 20 хвилин на день, можна знизитиризик передчасної смерті на 30%. А 30 хвилин щоденної ходьби спалюють близько 150 калорій.

Ходьба запобігає діабету

Ходьба допомагає врегулювати рівень цукру в крові та тримає рівень інсуліну на низькому рівні. Ходьба протягом 15-ти хвилин на день після кожного прийому їжі, так само ефективна як і 45-ти хвилинна прогулянка на день. Це на той випадок, якщо вас лякають довгі маршрути та часові відрізки.

Ходьба корисна для серця

Всім відомо, що у рейтингу найкорисніших вправ, біг краще ніж ходьба, правда? Але це не обов’язково, якщо йдеться про серцево-судинні захворювання.

Одне із досліджень, проведене у 2013-ому році показало, що “ходуни”, які долають ті самі відстані, що й “бігуни”, можуть насолодитися зниженням високого кров’яного тиску, зниженням рівня холестерину та зменшити ризик захворіти на ішемічну хворобу серця. Крім того, якщо ви ходите у високому темпі, під час якого комфортно говорити, але уже важко співати, ваше серце працюватиме у оптимальному режимі.

Ходьба піднімає настрій та захищає від стресів та тривоги

Рухи тілом – відомий спосіб вивільнення ендорфінів, набору, що складається із хімічних речовин, відповідальних за гарне самопочуття, які пригнічують больові рецептори мозку та дарують відчуття щастя та ейфорії.

Ось чому фізичні вправи загалом та ходьба зокрема, рекомендуються, аби полегшити симптоми легкої та помірної депресії. У 2005-ому році дослідження показало, що ходьба протягом 35-ти хвилин п’ять разів на тиждень, або 60 хвилин тричі на тиждень, мали гарний вплив на симптоми м’якої та помірної депресії.

Ходьба допоможе краще спати вночі

Тревел-експерти радять гуляти новим містом у день прибуття. Сонячне світло додасть гормону мелатоніну, який в свою чергу, збільшує відчуття сонливості.

Ходьба доступна і зручна

Тут не треба купувати абонемент до спортивної зали, модний спортивний одяг. Вам також не потрібно вчитися ходити. Достатньо купити пару зручного взуття. Якісь іграшки, лічильники кроків, навушники і музичні плеєри – не обов’язкові, але можуть зробити прогулянку менш виснажливою.

Ходьба познайомить вас з сусідами

Якщо вже сьогодні ви прогуляєтесь навколо власного будинку, вас здивує кількість дружніх облич, які ви зутрінете.

Джерело: УП

Фото: udoktora.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *