ОСТАННІ НОВИНИ

Рада підняла пенсії та зарплати українцям

|

Верховна Рада України підтримала закон № 3060, який передбачає підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати. За відповідне рішення проголосувало 340 нардепів, передає Еспресо.TV.

Зарплата украинца

Законопроект передбачає зміни у Державному бюджеті України на 2015 рік. А саме, підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з відповідним збільшенням витрат на оплату праці, пенсійне забезпечення, допомоги сім’ям з дітьми та одноразові допомоги, стипендії студентам і вченим.

Нагадаємо, 16 вересня Кабмін ухвалить нову тарифну сітку розрядів і окладів службовців, яка дасть змогу додатково підвищити на 19% заробітні плати висококваліфікованим бюджетникам.

“По першому розряду у нас фактично висококваліфіковані працівники, а це і вчителі, і лікарі, і культура, одержать не плюс 13% до нинішнього рівня заробітної плати, а отримають майже плюс 19%”, – заявив вчора Арсеній Яценюк.

За словами прем’єра, мінімальний рівень приросту заробітних плат у бюджетній сфері, а також пенсій становитиме 13%.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада також підтримала пакет законопроектів Мінфіну, який дозволяє реструктуризувати держборг України.

Фото: zib.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *