ОСТАННІ НОВИНИ

Провідні нейрохірурги обговорили, як лікувати військових з бойовою черепно-мозковою травмою

|

У Львові, провідні спеціалісти Військово-медичного клінічного центру Західного регіону взяли участь у  Міжнародній конференції нейрохірургів «Актуальні питання лікування гліом головного мозку», де обговорили актуальні питання лікування та допомоги поранених військовим. Про це Львівському порталу повідомили у Центральному друкованому органі Міністерства оборони України.

SONY DSC

Як розповів співорганізатор заходу Заслужений лікар України, голова Асоціації нейрохірургів Львівської області полковник медичної служби Іван Богдан цього року практикуючим лікарям та науковцям до обговорення запропоновано дві глобальні проблеми  діагностики та лікування захворювань і пошкоджень нервової системи.

«Зважаючи на складну ситуацію на Сході нашої країни організаційним комітетом було вирішено надати особливої ваги питанням лікування та допомоги пацієнтам з бойовою черепно-мозковою травмою. А також проблематиці надання медичної допомоги при пухлинах головного мозку. Загалом, нейрохірургія, як самостійна спеціальність і окрема галузь медичної науки, вимагає від нас постійного навчання, самовдосконалення, підвищення якості оперативних втручань задля отримання добрих результатів», – зазначив він.

SONY DSC

З початку агресії росіян у Центрі проліковано більше трьох тисяч пацієнтів, які виконуючи завдання в межах Антитерористичної операції отримали поранення або бойові травми в боях з російськими агресорами та бандами, що окупували окремі райони Луганської та Донецької областей. З них було вісімсот осіб, які отримали травми нервової системи – і центральної,  і периферичної. Мова йде не лише про пошкодження головного, спинного мозку, а й про руйнування взаємопов’язаних нервових структур, які забезпечують взаємопов’язану регуляцію діяльності усіх систем організму та реакцію на зміну умов внутрішнього та зовнішнього середовища.

За словами військового лікаря за останні півтора років досвід вітчизняних медичних працівників значно зріс у порівнянні з минулими роками.

«Суттєво покращено алгоритм надання першої медичної некваліфікованої допомоги, першої медичної кваліфікованої (долікарської) допомоги та першої лікарської медичної допомоги у прифронтовій зоні. А ще відчутні кроки зроблено у такій царині, як – реабілітація військовослужбовці з подальшим їхнім поверненням до строю або до суспільного життя», – сказав Іван Богдан.

SONY DSC

Варто зазначити, що на триденну науково-практичну конференцію до Західного регіону з’їхалися не лише провідні українські спеціалісти галузі, а також колеги з Азербайджану, Білорусі, Чеської Республіки, Швейцарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *